Roletne

Roletne na pouzdan način regulišu intenzitet svetlosti u prostorijama i zahvaljujući njima se osećamo prijatno u svom domu, zaštićeni od neželjenih pogleda spolja, kao i svih atmosferskih uticaja: hladnoće, vrućine, buke, vetra, grada i sunca.

Namenjene su svima koji žele da zaštite stolariju a da pri tome dobiju izuzetnu zvučni i toplotni izolaciju. Ugrađuju se na sve tipove stolarije, a u zavisnosti od boje stolarije, možete staviti roletne iste boje, čime dobijate izuzetan estetski efekat. Uvek ostavljaju utisak bolje opremljene i elegantnije kuće.

roletne_ilu

Roletnama možemo upravljati povlačenjem trakegurtne, kurblom, kao i na motorni pogon. Roletne na motorni pogon u kombinaciji sa modernom automatikom upravljanja značajno povećavaju zaštitnu ulogu “mehaničkih zaštitnih uređaja. Ugrađuju se na prozore ili vrata, sa spoljašnje strane samog otvora.

roletne_ilu4

Roletne po želji mogu biti plastične ili aluminijumske. Oba tipa roletni klize gore – dole po vođicama koje mogu biti fiksirane ili na izbacivanje. Kod fiksiranih vođica roletna ima mogućnost klizanja samo gore dole. Za razliku od prethodnih, vođice na izbacivanje poseduju tzv. makaze, koje omogućavaju izbacivanje donjeg dela roletne.

roletne_ilu5

Kod aluminijumskih roletni vođice takođe mogu biti od aluminijuma i takav tip roletne se zove “total aluminijum”. Ovaj tip roletni ima samo fiksirane vođice bez mogućnosti izbacivanja ka spolja. Vođice se obično plastificiraju u boju same roletne.

Plastične roletne ne preporučujemo za velike površine, na primer terase, koje se nalaze na sunčanim stranama objekata, jer postoji opasnost od iskrivljenja plastike. Za razliku od plastičnih roletni, aluminijumske roletne su dužeg veka trajanja.

roletne_ilu2

HLAD I SVEŽINA
Roletne omogućavaju održavanje blage temperature u vašoj kući ili poslovnom prostoru u periodu toplih letnjih dana. U većini slučajeva, korišćenjem roletni, nije potrebno istovremeno korišćenje rashladnih uređaja.

UŠTEDA ENERGIJE
U hladnim zimskim danima ukoliko se roletne pravilno koriste, potrošnja grejanja može biti smanjena za 10%. Obezbeđuju brzu zaštitu prozora od obilnih padavina, grada i oluje.

roletne_ilu3

PRIVATNOST I SIGURNOST
Sprečavaju neželjene poglede. Onemogućavaju nasilno podizanje i obezbeđuju jedan vid protiv provalne zaštite.

TIŠINA I MIR
Roletne obezbeđuju da spoljašnja buka ne prodire unutra, tako da predstavljaju efikasnu zaštitu protiv buke.